Bericht openen

Toch niet hetzelfde huis als de buren?

Vind jij het ook niet heerlijk om tijdens een wandeling even naar binnen te spieken bij huizen? Ik wel. Hoewel je niet altijd heel veel kan zien, wat je ziet, geeft toch een indruk van wie er woont. Leeftijd, gezinssamenstelling, stijl. En hoewel in veel gevallen de huizen gelijk zijn, is geen inrichting gelijk. En dat is logisch, want iedereen is anders. En dat maakt interieurontwerp ook zo boeiend. Ook al krijg je een opdracht voor 3 dezelfde huizen, nooit zal de inrichting hetzelfde zijn. Dat komt doordat iedereen anders is en andere voorkeuren heeft.

Hetzelfde huis

Er worden momenteel weer veel nieuwe huizen gebouwd. In Almere zie je ook veel zelfbouw en dan is het huis zelf echt een weerspiegeling van wie er komt te wonen. De een nog mooier dan de ander. Maar er wordt ook veel in projecten gebouwd, 2 (of meer) onder 1 kappers bijvoorbeeld. En hoewel de toekomstige bewoners van een bouwproject op hetzelfde soort huis valt, dan nog past bij iedereen een andere, eigen invulling.

Daarom deel ik jullie twee ontwerpen van exact hetzelfde huis, maar twee totaal andere invullingen.

Het gaat hier om een kubuswoning, dat nieuw opgeleverd wordt. Het ene stel is Italiaans, houdt van eenvoud, stijlvol, design, natuurlijke materialen.

Het andere stel heeft een voorliefde voor Frankrijk, brocante, kleur, maar wel in combinatie met design.

Dus denk niet: ik heb dezelfde stijl als de buren. Het kan nooit zo zijn dat je hetzelfde bent. Iedereen is uniek. Als jij niet weet hoe je jouw uniciteit kunt terug laten komen in jouw huis, laat het mij weten. Ik help je graag!

Bericht openen

Uitgebouwd, maar wat ruim?

Chantal & Pim kochten met hun drie kinderen een nieuw huis verder op in hun eigen straat. Een mooi hoekhuis, met veel meer mogelijkheden dan hun oude huis, dus de beslissing was snel genomen. Ze besluiten al snel om van die mogelijkheden meteen gebruik te maken en realiseren een aanbouw en de al jaren gewenste open haard. Er is een ruimte bij gekomen, maar door de aanpassingen blijkt de inrichting van de woonkamer en keuken ineens toch niet zo gemakkelijk meer. Ook omdat ze het huidige meubilair nu nog willen behouden.  

Teveel wit!

Chantal kwam bij mij en vroeg of ik haar kon helpen met de indeling en of ik nog wat anders kon bedenken op de muren, want wit was het toch ook niet helemaal. Na de hele verbouwing hadden ze zelf geen energie meer om iets creatiefs te bedenken. Natuurlijk wilde ik ze helpen en nadat ik van alles over het gezin gevraagd had, vroeg ik of ze nog puf hadden om een eigen moodboard te maken. Gelukkig was Chantal al een eind op weg met een moodboard op Pinterest en daar zijn ze verder mee gegaan.

We bespraken het moodboard en ik zei dat ik een rustig beeld, met natuurlijke vergrijsde kleuren, dus in dit geval een mooi Scandinavische sfeer zag en dat ze daar veel mee kunnen. Maar Chantal wilde helemaal geen Scandinavisch! Ja, wel heel mooi, maar ze had ook eigenlijk iets meer kleur, zoals roze in gedachte. Dus ging ze terug naar Pinterest! Ik vind het superbelangrijk om het moodboard te bespreken en te vertellen hoe ik het beeld zie en interpreteer. In dit geval had Chantal toch net iets anders in gedachten dan ze zelf liet zien. Van het aangepaste moodboard van Chantal maakte ik het concept Urban Vibes en Chantal en Pim waren direct enthousiast.  

Voor het interieurontwerp is mij gevraagd rekening te houden met een kinderhoekje, een fijne centrale plek om te eten en te knutselen. Een plekje om te lezen, een plekje bij de open haard, maar ook met z’n alleen televisie kunnen kijken. Omdat het om bestaande meubelen ging, die in een nieuwe ruimte geplaatst moeten worden, waaronder ook een piano, was het wel even puzzelen. Ik merkte al snel dat de open haard eigenlijk net verkeerd zat. Had ik er eerder bij betrokken geweest, had ik hem net even iets opgeschoven. Maar de situatie is nu eenmaal, zoals hij is.  

Door de aanbouw is de kamer veel langer geworden. Deze ruimte moet je dan ook goed benutten om het gezellig te maken. Om deze reden heb ik de eethoek een kwartslag gedraaid. In het zitgedeelte heb ik om de open haard een lage kast (voor spelletjes en voor hout) bedacht. Hier komt ook de televisie boven, zodat de televisie en de open haard in een zichtlijn komen. Voor het speelhoekje hadden zij een kleine ruimte achter de zithoek. Ik heb dat deels afgeschermd, zodat de bank ook mooier staat en niet zo in de brede doorgang van de kleine ruimte. De piano verplaatste ik van de lange muur naar de korte muur. Een veel mooiere plek en zo benut je ook alle ruimte van de kamer.  

Ik deed ook een voorstel voor de kleuren en een behang. Met kleur en materiaal kun je ook heel mooi de verschillende functies in de ruimte benadrukken. In zo’n grote kamer is dat ook goed om te doen. Nu hadden Chantal en Pim al een open haard, wat de muur al wat brak, maar niet op de juiste plek. Met kleurgebruik maakte ik het zitgedeelte wat groter, markeerde ik het eetgedeelte en met de wand aan de overkant in een kleur, maakte ik het een geheel. De kleuren zijn natuurlijk gebleven, maar wel sfeervol aanwezig.

Chantal en Pim zijn heel blij met het ontwerp en vinden het fijn dat ze nu gewoon mijn ideeën kunnen uitvoeren en niet na zo’n grote verbouwing nog hoeven nadenken over hoe en wat.

 

review

"De verbouwing was klaar. We dachten dat we met een heel grijze offwhite wel wegkwamen. Maar nee, dat was een totale misrekening. Zo'n mooi huis, maar geen sfeer. Mascha heeft met kleur en een andere indeling voor onze bestaande meubels echt sfeer in ons nieuwe huis te brengen. Superbedankt, Mascha".

Pim & Chantal (Arnhem)

Bericht openen

Heb jij ook zo’n rommelkamer?

Geef het dan een functie. We deden het thuis met de kamer van mijn dochter, Brynn. De oude babykamer, deed dienst als logeerkamer, voor die ene logé die we nooit hadden. Dus het werd een rommelkamer. Zonde van de ruimte! We hebben de kamer bij de slaapkamer van Brynn getrokken.

Haar kamer was op zich prima qua formaat. Maar het is toch veel fijner als je de ruimte hebt en de rommel niet wilt, om de ruimte te gebruiken?  Brynn haar kamer was sowieso toe aan een update. Ze wordt 10 en was wel klaar met de bedstee, de poppen en het roze in haar kamer. Het viel op zich wel mee, maar als je er eenmaal klaar mee bent, dan zie je alleen maar roze 😉.

Hoe ik het aanpakte

Ik ging aan de slag met een ontwerp voor de hele etage met de drie slaapkamers, want ik zag mogelijkheden. Wanneer we de kamers samentrokken, konden we de inloop van Brynn haar kamer (deurbreed) doortrekken en er twee inloopkasten van creëren. De twee inloopkasten kwamen tussen de twee slaapkamers, met elk een eigen ingang. Dus in plaats van grote (meestal hopeloos in de weg staande) kledingkasten in de kamers, zag ik twee mooie vlakke muren met barndoors voor me.

Ik besprak mijn plan met de timmerman en hij vond het een goed uitvoerbaar plan. Dus door. Ik ging verder met een interieurontwerp voor de nieuwe kamer van Brynn.

Macaron

Om de een of andere reden werd ik geïnspireerd door een macaron. Nu is mijn tweede passie wel bakken, dus op zich niet zo gek dat gebak mij inspireert. De macaron had een mooie lila vulling en de koekjes hadden een mooie naturelle  crème kleur.

Mijn associaties met die macaron waren het goede Franse leven, lavendelvelden, luchtigheid, strandgevoel.

Hierom heen maakte ik het moodboard. Het was helemaal de sfeer die Brynn graag wilde.

Indeling

Daarna ging ik aan de slag met de indeling. De kamer was een stukje groter dan ze had en hij mag gevuld worden. Anders heb je een hele grote kamer zonder sfeer. Ik bedacht een optische tweedeling van houten latten om de functies van slapen en chillen te scheiden. Het bed, wat ze had was een zelfgemaakte bedstee. Deze konden we niet hergebruiken. En we gingen op zoek naar een alternatief. Brynn vond zelf op Marktplaats een steigerhouten bed, die ze heel mooi vond. En hij paste prima in het ontwerp. Een rotan hangstoel, een grote op maat gemaakte wandkast met werkplek en een paar mooie planten maakten het ontwerp af.

Kleuren

De kleuren van de macaron waren ook mijn uitgangspunt voor het kleurpalet. Een vergrijsde paars gecombineerd met twee verschillende ecru tinten. Met het hout samen, vormt het een hele sfeervolle, rustige slaapkamer, met ruimte om te chillen met haar vriendinnen. Toch wel even wat anders dan het zuurstokroze wat ze op de muur had.

Brynn is erg blij met haar nieuwe kamer en vooral met haar nieuwe bed en haar hangstoel. Het was de verbouwing meer dan waard!

Bericht openen

Al zo groot…

Mijn zoon, Dylan, is na de zomer naar de brugklas gegaan. Wat een jaar om van school te moeten wisselen. Maar ook de hoogste tijd om zijn kamer eens een update te geven van kinderkamer naar tienerkamer. De nieuwe kamer moet met ruimte hebben om te gamen, tv te kijken, te chillen, maar ook ruimte om te kunnen werken aan schoolwerk. Een mooie uitdaging onder een van de meest kritisch blikken.

De nieuwe kamer moet met ruimte hebben om te gamen, tv te kijken, te chillen, maar ook ruimte om te kunnen werken aan schoolwerk. Een mooie uitdaging onder een van de meest kritisch blikken.

Dylan had al jaren een leuke kamer met een groot voetbalstadium behang op 1 wand, een groene muur, met rode lockerkasten, waarmee we een soort van kleedkamer maakten.

Verder staat er een steigerhouten bed dat we wilden houden.

De rode lockers hebben we verkocht, de ladenkast en de twee vierkante vakken kasten (Ikea) hebben we gehouden.

IKEA hack

Ik bedacht namelijk een ontwerp met als basis deze kasten en het bed. Vanuit het bed maakten we een lang bureau. We ondersteunden dit met de ladenkast. Via Marktplaats kochten we er een vierkante vakken kast bij. Zo creëerden we een plafondhoge kast aan het eind van het bureau.

Door het bed, het bureau en de hoge kast te verbinden, is het rustiger dan losse meubels. Het wordt een geheel en we behouden veel ruimte voor een gameplek. Op het bureau is plek om te werken, de televisie staat er op en achter zijn bed heeft Dylan zijn verzameling Formule 1 auto’s uitgestald.

Blauw

Voor wat betreft de kleuren, Dylan wilde zelf graag donkerblauw als kleur in zijn kamer. Hij heeft grijze gordijnen en die wilden we ook houden. Dat samen met het steigerhout was mijn uitgangspunt. Daarbij is de kamer gelegen op het noorden, dus vrij snel donker. Dus die blauw was goed, maar niet te koel. Ik kwam uit op een vergrijsde blauw in combinatie met een zacht blauwgroen. Het blauw kwam op de achterwand.

Omdat we de rommelkamer gaan samenvoegen met de slaapkamer van Brynn (zijn zusje) konden we tussen de twee slaapkamers ruimte creëren voor twee gelijke inloopkasten. Daar is voldoende ruimte voor Dylans kleding, voetbaltas, en dat soort dingen.

Grappig was, en daarom wel heel belangrijk om te kijken hoe een kleur echt overkomt in de ruimte zelf: op de ncs code zag ik dat het donkerblauw had wel een vleugje groen in zich heeft. Maar in Dylans kamer was deze echt wel blauw. In Brynn haar kamer (zuiden) echter, oogde hij ook echt wat meer groenblauw.

Om er wat spanning in te brengen en de functies in de kamer wat te scheiden, heb ik de werkplek en de gameplek op het oog wat gescheiden van het slaapgedeelte met een kleurvlak in een goudbruine tint (die ook in met het licht veranderd van groen naar bruin).

Dylan was buiten voetballen en we waren net klaar toen hij thuis kwam. De blik in zijn ogen toen hij het resultaat sprak boekdelen. En daar doe je het voor!

Bericht openen

Studio M74 goes international

Het is al leuk als je aanbevolen wordt, maar helemaal als deze aanbeveling komt vanuit de international community in Almere. Een Portugese kennis van mij zag een bericht, dat iemand uit de community op zoek was naar een interieur ontwerper. En zij dacht aan mij! Hoe leuk!

Ik nam contact op met de plaatser van het bericht. En Gosia reageerde meteen. Ze vertelde dat zij en haar man er niet uit kwamen. Ze hadden een mooi huis in Almere Poort, maar ze misten de juiste sfeer. En wat zij mooi vindt, vond haar man niet mooi en andersom.

Geen bruin

Bij de intake vertelde Gosia waar ze naar op zoek waren: nieuw kleuren (maar geen bruin), advies voor een nieuwe indeling en een nieuwe bank en een meer eenduidige stijl. En het moest passen bij de keuken die zwart wit was en de keuken kon niet aangepast worden. Ik vroeg hun beiden een moodboard te maken, om er achter te komen wat zij, maar ook hij het mooist vindt.

In de moodboard die ze maakten zag ik de natuurlijke tinten toch heel duidelijk naar voren komen, vooral bij hem. Zij zat meer in het Scandinavische, terwijl ik bij hem echt naturellen met grote comfortabele plofbanken zag. Hoewel ze overeenkomsten hebben, zagen ze die zelf niet.

Ook voor hem

Voor ik op bezoek ging, had ik een concept uitgewerkt op basis van hun moodboards en de punten uit de intake. En hoewel het een mengelmoes van beiden was, had ik al ingecalculeerd dat het de andere kant op zou kunnen gaan. Je ziet het ook zo vaak op televisie, dat de man toch nog niet helemaal terug ziet, wat hij op zijn moodboard had staan. En dat is jammer! En hij had veel van hetzelfde op zijn moodboard staan, dus dat was ook wel echt wat hij mooi vindt.

Natural Chic

Na goed doorvragen en om me heen te kijken, heb ik het concept aangepast en uitgewerkt in een kleurplan en je raadt het al: met naturelle bruintinten, waarbij ik bij een muur wat meer pittiger bruin heb voorgesteld. Haar moodboard liet wel wat lef zien, maar door het kleurgebruik rustig te houden, past het ook bij hem. Haar eerste reactie was: ‘O bruin?’, maar zei eigenlijk meteen daarna: ‘Ik had niet verwacht dat ik dit zo mooi zo vinden!’ Haar man voelde zich helemaal gekend. Hoe fijn is het dat ik kan afsluiten met iets waar beiden blij mee zijn!

Interieuradvies

Voor wat betreft een nieuwe indeling heb ik geadviseerd om een volgende hoekbank een kwartslag te draaien, zodat je de functie in de kamer optisch wat meer scheidt van het eetgedeelte. Daardoor ontstaat ook een kinderhoekje waar je dan niet zelf steeds naar hoeft te kijken. Qua stijl zag ik dat het wat door elkaar ging. Een ronde strakke zilverkleurige design plafondlamp boven de zithoek, met een rustieke tafel en tafellamp daarnaast. Ik heb geadviseerd zachte materialen te combineren met mooi afgerond hout, zoals de lijnen in de Wishbone chair, maar weg te blijven bij de gladde zilveren elementen.

Door Covid-19 is de uitwerking nog niet gedaan. Ik heb begrepen dat ze inmiddels geschilderd hebben en nu op zoek zijn naar alternatief meubilair.

 

review

I can definitely give my recommendation here. I had a great contact with Mascha, always received a quick response to all of my (multiple) questions. Mascha met me at my place and already gave great advice on the colors, furniture and the possible set up of the living room. For 5 years I had been struggling to make changes that would make the space more inviting, but after meeting with Mascha and later receiving the overall advice, I finally knew what was missing.

Halfway through the changes and I already love the result. For me personally it was important to find an interior designer who is easily approachable and does not let me wait on a response. Also someone who can combine two different tastes of the homeowners. Plus points, if such person is affordable, Mascha delivered it all!

Pascal & Gosia (Almere)

Scroll naar boven