Portfolio van een starter

Ik merk nu dat het best lastig is in het creatieve vak om een portfolio te laten zien als startende ondernemer. Gevoelsmatig is het een vicieuze cirkel. Door wat je laat zien, krijg je opdrachten. Maar je hebt opdrachten nodig, om wat te kunnen laten zien.

Tijdens mijn opleiding binnenhuisarchitectuur heb ik veel geleerd van de ervaring van mijn docent, lichtspecialist Annelies Valentijn. Ik leerde over:

  • de geschiedenis van het interieur
  • het conceptualiseren en visualiseren,
  • de bouwstenen voor het ontwerpen en
  • uiteraard haar specialisme het maken van een lichtplan

Gelukkig hoorden daar zeer diverse praktijkcases bij. Ik werkte veel visie's met moodboarden uit. Ik tekende 2D en 3D ontwerpen handmatig uit. En zocht voor de bijbehorende interieurplannen kleur, materialen, meubels en verlichting uit.

Annelies nam heel veel tijd om de opdrachten van alle cursisten te bespreken. We leerden hierdoor ook van elkaar. Het was ook leuk om te zien dat iedereen een interieurprobleem anders oplost.

Ook deed ik een kleurspecialisatie-cursus bij interieurstylist en kleurspecialist Marie-Gon Vos. Marie-Gon leerde me hoe kleur te lezen en hoe ik kleurcombinaties kan maken, die in balans zijn. Hierdoor kan ik nog betere kleurkeuzes maken.

Recent volgde ik nog de specialisatie groenstyling door Judith Baehner van Het Groenlab om me te verdiepen in een beplantingsplan. Bij een duurzaam interieur kunnen planten niet vergeten worden. Hierover schrijf ik nog een aparte blog.

Alle kennis die ik heb opgedaan, de praktijkcases die ik heb uitgewerkt en de feedback hierop, geven mij alle vertrouwen dat ik alle expertise in huis heb om jou te helpen met een passend ontwerpadvies voor jouw interieur.

Hoe mag ik jou helpen?

 

Scroll naar boven