Afgelopen zomer hadden we ineens lekkage in de badkamer. De hele vloer bleek verzadigd, omdat de tegels niet goed waren gevoegd en afgekit. Het was een wonder dat dit 10 jaar zonder lekkage heeft gelegen. Maar de vloer moest er uit om te drogen. Gelukkig voor ons waren de muren niet nat, want we hadden nog niet gerekend op deze badkamerrenovatie.  

We konden de vloer 1 op 1 vervangen, maar buiten het feit dat het ook wel raar is om te investeren  in iets wat er precies hetzelfde uit ziet, zag ik ook wel een uitdaging om met de bestaande lay-out en muren net even een andere sfeer neer te zetten. En dat is gelukt!  Ik maakte een perspectieftekening om mijn idee te visualiseren en de foto’s laten de badkamer zien voor en na de renovatie.  

Ik koos voor een lichtere terrazzo vloer om echt een totaal andere look te creëren De badkamer oogt uiteraard ook ruimer met een lichte vloer. Doordat de vloer licht werd en de muren ook wit zijn, heb ik wat contrast terug gebracht door een glaswand met zwart profiel. Het badkamerkastje was wit tegen een donkere wand. Deze was ook best diep. Deze is vervangen door een iets minder diep donker kastje. Door donker op donker valt het kastje ook opties iets meer weg.

Zo zag ik in een probleem een kans om het anders te doen.

Scroll naar boven