Interieurtrends 2022

Het is alweer december! Het jaar 2022 staat op het punt van beginnen. Wat kunnen we qua interieurtrends verwachten in het nieuwe jaar?

Het is wel duidelijk dat we momenteel leven in een onvoorspelbare tijd. De steeds veranderende omstandigheden vragen veel van ons aanpassingsvermogen. Maar we komen ook tot nieuwe inzichten op het gebied van anders werken, hygiëne, digitalisering, reizen en globalisering. We proberen hierin onze weg te vinden, met balans als codewoord. Op deze maatschappelijke ontwikkelingen zijn de volgende woontrends gebaseerd: Fresh Start, Safe Haven, Traditional Sentiment, Transparent Remedy.

Fresh Start

Covid-19 heeft de wereld veranderd. Het heeft ons bewust gemaakt van onze gezondheid, leef- en werkomgeving, duurzaamheid en ons koopgedrag. Onze woon- en buitenruimtes krijgt meer aandacht door het thuis zijn en werken. Fresh Start speelt hier op in door heldere, opgeruimde, maar ook flexibele, ruimtes. Wit staat centraal met af en toe een fris accent in lichtblauw en geel. En we zien kamerschermen en multifunctionele wanden. Het materiaalgebruik is circulair, gerecycled/recyclebaar en natuurlijke materialen.

Safe Haven

Safe Haven sluit aan op de behoefte aan verbinding, gelijkheid en een gedeelde werkelijkheid. Onbaatzuchtig gedrag speelt een belangrijke rol in het wegnemen van zorgen en stress. In het interieur zien we een warm, zacht, ontspannend kleurpalet. De afgeronde en bollige vormen weerspiegelen samen met de zachte, pluizige materialen de behoefte aan verbinding en verzachting. Het kleurpalet: rozen-/bruintinten aangevuld met pasteltinten.

Traditional Sentiment

Maar niet iedereen wil mee in die veranderingen. We voelen een gevoel van veiligheid en vertrouwen in controle, nostalgie en conservatief gedrag. Traditional Sentiment biedt een warm interieur, rijk van kleur wat fijn vertrouwd voelt. Denk aan een combinatie van vintage en nieuw, opnieuw ontworpen traditionele vormen (strakker gemaakt of uitvergroot) en oog voor details. We zien zachte, vergrijsde pasteltinten, maar ook donkere kleuren.

Qua dessins vallen de ruit- en blokvarianten op, evenals marmer. Het materiaal, keramiek, gekleurd glas, fluweel, wol, webbing, donker hout en natuursteen, heeft een hoge kwaliteit en geeft een herkenbaar geruststellend gevoel.

Transparant Remedy

Transparant Remedy staat voor creativiteit, humor en luchtigheid voor wat tegenwicht in  deze onrustige tijden. Binnen zien we een ruimte met uitgesproken pasteltinten en accenten in pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen geven ons het gevoel van inspiratie en ontspanning, een ultieme ontsnapping aan deze hectische tijd. Qua dessins zie je op watereffecten geïnspireerde strepen en golfpatronen, maar ook tropische afbeeldingen in fellere kleuren.

Het transparante van het water is ook terug te vinden in: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, geperforeerd staal, papier en kunststof.

 

Tip: Sla deze blog op op je Pinterest bord!

 

zoekwoorden passend bij de blog/onderwerp

Canva afbeelding/pin komt hier - titeltekst blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven