Slider

"Design is an opportunity to continue telling the story,

not just to sum everything up".

COMPLEET INTERIEURONTWERP

Voor zakelijke en de grotere woonprojecten is een compleet interieurontwerp de beste keuze. Op basis van jouw opdracht werk ik het ontwerp uit van conceptualisering en visualisering, indeling in 2 en 3D naar een kleur-, materialen-, licht- en beplantingsplan.

Zeker wanneer je te maken hebt met een nieuwbouw of verbouwing van een pand of een woonhuis is er veel om over na te denken. Voor wat betreft het interieur kan ik je ontzorgen met een uitdenken en begeleiden van een compleet interieurontwerp. Op basis van jouw persoonlijke verhaal, wensen en eisen, kun je van mij een ontwerp verwachten van concept, het visualiseren, een indelingsontwerp in 2D en 3D, een bijbehorend kleur-, materialen- licht- en een beplantingsplan. Hieronder heb ik mijn werkwijze beschreven:

Een compleet interieurontwerp bestaat uit verschillende fases. Allereerst is er de verkennende fase, waarin we elkaar wat beter leren kennen om jouw verhaal goed te kunnen vertalen in het ontwerp. Dan bespreken we de ruimte(s) en de functie van de bewuste ruimte(s), jouw wensen, de functionele eisen en gebruikerseisen, wat het uiteindelijke doel is, of er voorkeuren in stijl en kleur zijn, en niet geheel onbelangrijk het budget. Dit komt terug in het Programma van Eisen. Bij deze fase hoort ook wat eigen voorbereiding.

Daarna komt de fase waarin we dieper ingaan op de ruimte. Voor de maatvoering is een bouwtekening het meest efficiënt om mee te werken. Handmatig inmeten is ook mogelijk, maar foutgevoelig. Met foto's of als dat mogelijk is het bezoeken van de ruimte, kan ik de huidige situatie beoordelen, eventuele ontwerpbeperkingen bekijken en realistische ideeën ontwikkelen voor het oplossen van het interieurprobleem.

Vervolgens gaan we de visualisatiefase in. In deze fase interpreteer ik het huiswerk en vertaal ik dit naar een concept met een bijbehorende moodboard. Hierna volgt hierna een terugkoppeling voor goedkeuring omdat het concept het uitgangspunt is voor de keuzes voor stijl, kleur en vorm voor het hele interieurontwerp. Ik ga in deze fase ook aan de slag met handmatig schetsen van een aantal oplossingen.

Na deze fase volgt de ontwerpfase. Ik ga de schetsen uitwerken tot 2 en 3D ontwerpen. Ik ga aan de slag met de detailinvulling, zoals passende kleuren, materialen, meubilair, licht en beplanting. Dan volgt er een terugkoppeling om alles tot in de detail is door te spreken en te bevestigen. Wanneer alles is bevestigd maak ik het definitieve interieurontwerp klaar om overgedragen te worden.

Desgewenst kan ik ook de uitvoering van complete interieurontwerp uit handen nemen. Het voordeel hiervan is dat ik betrokken blijf en bij onverwachte zaken snel kan handelen. En niet in het minst onbelangrijk dat het ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt, zoals wij dat samen hebben uitgewerkt. Ik begeleid dan de uitvoering van het interieurontwerp tot en met de oplevering, waarbij ik de communicatie naar de vaklieden overneem en het werk beoordeel.

CONTACT

Ben je op zoek naar een interieurontwerper voor een compleet interieurontwerp? Bel of mail mij!

Studio M74

Cornelis Matelieffstraat 2 | 1335 RL ALMERE | 06 127 66 196 | studioM74@outlook.com | www.studioM74.nl

Scroll naar boven