Hoe ik de opdracht aanpakte

Alles begint met het concept. Het is dan belangrijk dat je weet wat de identiteit van de opdrachtgever is. Waar staat hij voor, wat is zijn missie, visie, zijn speerpunten. Maar de medewerkers en in het geval van Aeres, de studenten zijn ook opdrachtgever. Zij moeten er tenslotte ook in werken of leren. Door een projectgroep samen te stellen en daarmee in gesprek te gaan, krijg je nog meer informatie. Deze informatie is mijn basis geweest voor het concept.

đŸŒ± Even concreet

 Laat De Stad Leven. Dat doen zij door professionals op te leiden op het gebied van food, nature & urban green. Mijn concept ‘Leven in de stad’ vertaalt de verschillende groene elementen van de stad. Van bodem, naar water, mens & leefomgeving, voeding en lucht. Het concept maakt een omgeving dat rekening houdt met de duurzame inzetbaarheid van de student en docent, dat tegelijkertijd uitdaagt, creatief maakt, maar ook rustgevend, veilig en betrokken voelt.

Juist!

Als natuur, gezondheid en duurzaamheid heel duidelijk kernwaarden zijn binnen de opleidingen, dan past daar ook alleen maar een duurzaam interieur bij. Als de architect dan een prachtig duurzaam gebouw ontwerpt, met het gebruik van circulair beton, circulaire gevelbeplating, zonnepanelen, maar ook in het pand de vloeren van Forbo, Herso (gebruikt en resthout), Ecotex wandbekleding en Graphenstone verf, en natuurlijk zoveel groen, dan kun je alleen maar heel blij zijn om hier verder invulling aan te mogen geven.

đŸŒ± Kleurplan en materialenplan

Vanuit mijn concept volgt een kleurplan. Voor het kleurplan is het basispalet van de architect mijn uitgangspunt geweest. Ik heb per etage kleuraccenten toegevoegd die passen bij de verschillende thema’s, bij voedsel was bijvoorbeeld een basiskleur groen. In mijn moodboard had ik een vijg opgenomen, deze kleur is ook terug gekomen als accentkleur en het beeld zelf is terug gekomen als fotowand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven