Ik vertelde al hoe belangrijk groen in een interieur is voor het welzijn van de gebruiker. Maar welke planten dragen hier het meest aan bij? Hoe integreer je planten in jouw interieur? Waardoor komen planten het best tot hun recht?

Om hierin nog beter te kunnen adviseren, volgde ik 12 februari 2020 de cursus Groenstyling van Judith Baehner* (Het Groenlab) bij de NIA Academie.

Judith nam ons meteen vol enthousiasme mee in de trends op het gebied van planten in het interieur. Ik weet nu hoe het maken van een beplantingsplan in z’n werk gaat en hoe je onder andere kijkt naar vorm en kleur om planten in een interieur te integreren. Ook gaf Judith goede tips over welke planten waar het meest geschikt zijn.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit, CO2 kunnen omzetten in zuurstof, stress ontnemen, creatiever en productiever maken en bovenal het ziekteverzuim kunnen verlagen. Ik kan je helpen met het realiseren van een gezondere werk-/leefomgeving door een goed beplantingsplan met planten die hier aan bijdragen.

*Judith Baehner is blogger en werkt als stylist voor verschillende tijdschriften. Ze heeft meerdere boeken geschreven over planten in het interieur, waaronder Het Plantenlab.

Scroll naar boven