Groen doen

Zakelijk groen doen!

Op de Hogeschool waar ik werk als marketing adviseur houden ze zich onder andere bezig met het vraagstuk: ‘hoe houden we de mens gezond’. Een van de onderzoeken hierbij gaat over de invloed van groen op de gezondheid van de mens. Als interieur ontwerper is het natuurlijk erg interessant om de bevindingen te volgen want duurzaamheid houdt bij mij niet op bij materiaalgebruik.

Afgelopen woensdag was ik dan ook op uitnodiging bij een bijeenkomst over vergroening in schoolgebouwen. Onderzoeken wijzen uit dat groen in je interieur meer waarde heeft dan alleen esthetische waarde. Natuurlijk zorgen planten voor sfeer en maken ze huiselijk. Maar planten voelen ook fijn, omdat ze CO2 omzetten in zuurstof, waardoor de luchtvochtigheid en -kwaliteit verbetert.

Daarbij hebben planten een positieve invloed hebben op de akoestiek in de ruimte. Planten maken dat je je als mens beter voelt. En dat heeft een positieve invloed op de creativiteit, productiviteit, het concentratievermogen en misschien wel het belangrijkste, een grote impact op het ziekteverzuim.

Gelukkig is het niet nodig om het hele gebouw vol met planten zetten.  De gemoedstoestand van de mens verbetert namelijk niet alleen door levend groen te zien. Maar de combinatie van levend groen met afgeleiden van de natuur, zoals organische vormen, natuurlijke kleuren en texturen, natuurfotografie en -geluiden, doen de mens goed.

Ook geïnteresseerd in een gezondere werkomgeving, neem dan contact met mij op.

Scroll naar boven