Interieurontwerp duurzaam wonen

Zeker wanneer je te maken hebt met een nieuwbouw of verbouwing van je huis is er veel om over na te denken. Als jij ook opziet tegen alle keuzes, dan kan ik je ontzorgen met een compleet interieurontwerp.

Op basis van jouw persoonlijke verhaal, wensen en eisen, kun je van mij een interieurontwerp verwachten van een concept dat past bij jou en jouw gezin, tot een indelingsontwerp in 2D en 3D en een bijbehorend kleur-, materialen- licht- en een beplantingsplan. 

Verkennende fase

In deze fase leggen we de basis om jouw verhaal goed te kunnen vertalen in een interieur ontwerp. We bespreken jouw ideeën, jouw wensen en de manier van werken. Maar ook inhoudelijk qua ruimte, jouw doel, voorkeuren en budget. Dit komt terug in het Programma van Ambitie*. 

Verdiepende fase

Daarna zoomen we in op de ruimte(s). Met foto’s, een bezoek aan de ruimte(s) en een bouwtekening, kan ik de situatie goed beoordelen en realistische ideeën uitdenken.

Visualisatiefase

In deze fase volgt de vertaling van jouw visie in een concept met een moodboard. Omdat dit concept het uitgangspunt is voor de stijl, kleur en vorm keuzes voor het hele interieurontwerp, plannen we hier even een terugkoppeling. Ik kan dan ook alvast wat (schetsmatige) ideeën laten zien.

Ontwerpfase

In deze fase werk ik de schetsen uit tot 2D en 3D ontwerpen. Ik ga ook verder met de kleuren, (duurzame) materialen, meubilair, licht en beplanting. We plannen dan weer een terugkoppeling om alles tot in de detail te bespreken en te bevestigen. Daarna maak ik het definitieve interieurontwerp klaar.

Projectbeleiding

Wanneer je dat fijn vindt, kan ik je ook ontzorgen bij de uitvoering in de communicatie naar de leverancier(s) en aannemer(s). Het voordeel hierbij is dat ik betrokken blijf en bij onverwachte zaken snel kan handelen. En niet onbelangrijk: het ontwerp wordt ook uitgevoerd , zoals wij dat hebben uitgedacht. 

*Programma van Ambitie: 

Hoewel we streven naar zoveel mogelijk duurzaam kunnen we nog niet 100% duurzaam uitvoeren. We volgen de SUB methode, maar het interieurplan is een uitgangspunt en er kunnen dan qua uitwerking dan ook geen rechten aan ontleend worden. 

 

Scroll naar boven