"Light is the magical ingredient that makes or breaks a space".

Lichtplan

Verlichting is een essentieel onderdeel van de inrichting. Misschien nog wel belangrijk dan kleur in een interieur. Kleur zie je namelijk niet zonder licht. Verlichting heeft veel meer functies: basisverlichting, functioneel licht om bijvoorbeeld een werkplek of keuken goed te verlichten, accentverlichting om kunst of een mooie boekenwand uit te lichten. En natuurlijk draagt licht bij aan de sfeer. 

Een combinatie van basisverlichting, direct, indirect en functionele verlichting geeft diepte en sfeer door de schaduweffecten en maakt een huis sfeervol om in te wonen.

Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt in de inrichting, kan verlichting zo maar eens een oplossing zijn. Laat mij je dan helpen met een goed lichtplan, waarbij het juiste soort licht op de juiste plekken komt.

Hoe ik een lichtplan voor jou maak

Voor een lichtplan in een bestaande situatie is het fijn om foto’s te ontvangen of de ruimte te bezoeken, zodat ik de huidige situatie kan beoordelen. Daarnaast ontvang ik graag een bouwtekening van de ruimte waar het omgaat.

We bespreken het probleem waar je tegen aan loopt, wat je wensen zijn, of er voorkeuren zijn in stijl en kleur (op basis van je huidige interieur) en het budget voor de verlichting.

Voor een nieuwe omgeving is het wel prettig om al te weten hoe het interieurontwerp er uit ziet. Dan kan ik het lichtplan hierop aanpassen. Is dat nog niet bekend, dan kan ik je helpen met een interieurontwerp. Hiermee vertaal ik de wensen naar een compleet interieurontwerp, van concept, naar ontwerp, kleur, meubel en lichtplan.

Direct naar:
Scroll naar boven