"Plants instantly attracts the eye, calm the soul and bring peacefulness in every room".

Een beplantingsplan voor je interieur

Planten zijn een must in het interieur! En dat is niet alleen om dat ze sfeer geven en huiselijk maken. Planten maken dat je je als mens beter voelt. Onderzoeken wijzen namelijk uit dat groen in je interieur CO2 om in zuurstof, waardoor de luchtvochtigheid en -kwaliteit verbetert. Daarnaast hebben planten een hele positieve invloed op de akoestiek in de ruimte.  Dit alles heeft effect op jouw creativiteit, productiviteit en je concentratievermogen. Als dat geen reden is om voor planten te gaan?

  • Wil jij een interieur waar je je letterlijk fijn voelt?
  • Vind jij planten ook fijn om in huis te hebben?
  • Zie jij ook planten ook graag als onderdeel van je interieur?
  • Zet jij planten ook altijd op een plekje waar op dat moment ruimte is?
  • Heb jij ook geen idee welke planten het best zijn voor jouw interieur?
  • Dan help ik je graag met een beplantingsplan. 

Ik kan je helpen met een beplantingsplan om planten goed te integreren in je interieur. Voor een beplantingsplan in een bestaande situatie is het fijn om foto’s te ontvangen of de ruimte te bezoeken, zodat ik de huidige situatie kan beoordelen. En ik ontvang graag een bouwtekening van de ruimte waar het omgaat.

We bespreken het probleem, de functionele eisen, de wensen, voorkeuren en het budget voor de beplanting.

Maar als je toch al denkt aan een beplantingsplan,

dan is het zeker de moeite waard om even door verder te lezen!

Biophilic ontwerp

Het is het niet eens nodig om de hele ruimte te voorzien van planten. Jouw gemoedstoestand verbetert namelijk niet alleen door het zien van levend groen. De combinatie van levend groen met natuurlijke elementen, zoals organische vormen, natuurlijke kleuren en texturen, natuurfotografie en -geluiden, doen de mens goed (biophilic design). 

Wil je je beplantingsplan verder door trekken dan planten, maar heb je geen behoefte aan een compleet interieurontwerp, dan kan ik het beplantingsplan uitbreiden naar een biophilic design, om je te inspireren hoe je natuurlijke elementen, zoals organische vormen, natuurlijke kleuren en texturen en eventueel natuurfotografie kunt integreren in je huidige interieur. Vraag naar de mogelijkheden. 

Scroll naar boven