"De belangrijkste reden om te kiezen voor een duurzaam interieur: je investeert niet alleen in een fijn thuis, maar ook in een goed gevoel. "

Duurzaam voor mens en omgeving

Super dat jij duurzaamheid ook belangrijk vindt. Jij wilt je steentje bijdragen en daarom ben je bewust van wat je doet en koopt. Je scheidt je afval, je brengt je overbodige spullen naar de kringloop, je overweegt wellicht al een elektrische auto en kijkt wat je eet. Heel veel fabrikanten en merken investeren in duurzamere producten. Voor je interieur kun je dus ook al best veel duurzame keuzes maken.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je gaat verhuizen of verbouwen? Als je vandaag al wil beginnen met een duurzaam en gezonder interieur, neem dan de volgende punten mee:

  • Circulaire en hergebruikte materialen & producten
  • NL- merken
  • Designklassiekers

Buiten naar binnen

We voelen ons fijn buiten. Logisch, dat we de natuur met zijn materialen en vormen naar binnen halen. Of het nu beplanting is, kleuren, (organische) vormen, hout waarbij de textuur nog zichtbaar is, wol, kurk, of behang met natuurfotografie, het heeft een positieve invloed op onze welzijn.

Daarnaast zorgt beplanting voor een betere akoestiek en luchtkwaliteit, dus is het ook goed voor onze gezondheid.

Dus wil je naast duurzaam ook een gezond interieur,
neem dan deze punten mee:

  • Natuurlijke materialen & producten 
  • Natuurlijke vormen en texturen en fotografie
  • Levend groen afgestemd op je interieur

Hulp nodig?

Als interieurontwerper, gespecialiseerd in duurzame interieurs, denk ik graag met je mee over het verduurzamen van jouw interieur. Dat kan met een heel interieurontwerp, maar ook met alleen interieuradvies voor een andere indeling of kleur, verlichting of beplanting. 

Een mooi interieur waar jij en je gezin je fijn voelen, dat is het doel.

Direct naar:
Scroll naar boven