Totaal interieurontwerp

Zeker wanneer je gaat nieuwbouwen of verbouwen is er veel om over na te denken. Als jij ook opziet tegen alle keuzes, dan kan ik je ontzorgen met een compleet interieurontwerp. Op basis van jouw persoonlijke verhaal, wensen en eisen, kun je van mij een interieurontwerp verwachten van een concept dat past bij jouw verhaal, tot een indelingsontwerp in 2D en 3D en een bijbehorend kleur-, materialen- licht- en een beplantingsplan. 

Met de volgende fases komen we tot jouw perfecte interieurontwerp:

Verkennende fase

Deze fase is de basis om jouw verhaal goed te kunnen vertalen in het ontwerp. We bespreken jouw visie, jouw wensen en de manier van werken. Maar ook inhoudelijk de ruimte(s) en de functie van de ruimte(s), de functionele eisen en gebruikerseisen, wat het uiteindelijke doel is, of er voorkeuren in stijl en kleur zijn, het hergebruiken van bestaand meubilair en niet geheel onbelangrijk het budget. Dit komt terug in het Programma van Ambitie*. Bij deze fase hoort ook wat eigen voorbereiding.

Verdiepende fase

Na de verkennende fase zoomen we in op de ruimte(s). Voor de maatvoering is een bouwtekening het meest efficiënt om mee te werken. Met foto’s en een bezoek aan de ruimte, kan ik de situatie goed beoordelen en eventuele ontwerpbeperkingen ontdekken. Op basis daarvan ontwikkel ik realistische ideeën voor het oplossen van het interieurprobleem.

Visualisatiefase 

In deze fase ga ik aan de slag met de vertaling van jouw visie in een concept met een bijbehorende moodboard. Hierna volgt hierna een terugkoppeling, omdat het concept het uitgangspunt is voor de keuzes voor stijl, kleur en vorm voor het hele interieurontwerp.

Ik kan dan ook alvast wat handmatige schetsen laten zien.

Ontwerpfase

In deze fase werk ik de handmatige schetsen uit tot 2D en 3D ontwerpen. Ik ga aan de slag met de detailinvulling, zoals passende kleuren, (duurzame) materialen, meubilair, licht en beplanting.

Dan volgt er een terugkoppeling om alles tot in de detail te bespreken en te bevestigen. Wanneer alles is goedgekeurd, maak ik het definitieve interieurontwerp klaar.

Projectbegeleiding

Wat mij betreft zit er ook een stukje projectbegeleiding in het proces. Wanneer jij het ook belangrijk vindt dat andere gebruikers een stem krijgen, kan ik een projectgroep begeleiden om hun wensen en behoeften mee te nemen in de uitwerking van het interieurplan. Daarnaast kan ik interne nieuwsberichten verzorgen om andere gebruikers mee te nemen in wat er gebeurt.

Desgewenst kan ik je ook ontzorgen bij de uitvoering in communicatie naar de leverancier(s) en de aannemer(s). Het voordeel hiervan is dat ik betrokken blijf en bij onverwachte zaken snel kan handelen. En niet onbelangrijk: dat het ontwerp ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt, zoals wij dat samen hebben uitgewerkt. 

Direct naar:

*Programma van Ambitie:
Hoewel we streven naar zoveel mogelijk duurzaam kunnen we nog niet 100% duurzaam uitvoeren. We volgen de SUB methode, maar het interieurplan is een uitgangspunt en er kunnen dan qua uitwerking dan ook geen rechten aan ontleend worden. 

Scroll naar boven