"Design is the silent ambassador of your brand"

Duurzaam voor mens en omgeving

Wat goed dat jij duurzaamheid ook belangrijk vindt. Je bent al bezig of je hebt duurzaamheid al verweven in het DNA van je bedrijfsprocessen en bij jouw personeel. Maar klopt het verhaal ook als je klant bij jou over de drempel stapt? Hoe mooi is het als je jouw visie voor een duurzame samenleving ook kan door vertalen in je interieur?  

Je hoeft niet te wachten tot je gaat verhuizen, nu is het moment om er eens over na te denken! Door covid-19 kun je tot inzicht komen dat je kantoor een andere functie heeft gekregen. Mensen kunnen goed thuiswerken. Het kantoor kan dan een creatieve plek worden voor projectwerk, brainstorms, scrums en natuurlijk sociale contacten. Misschien kun je zelfs downsizen. Plannen als dit kosten veel tijd en energie en keuzes maken kunnen veel stress geven zonder goed plan. 

Minder ziekteverzuim, goede werkgever en meer verkoop

Wij kunnen samen jouw verhaal en mogelijk nieuwe inzichten vertalen, zodat ook het interieur van jouw bedrijf past bij jouw visie. Duurzaam, met oog voor de wereld en de mensen om je heen. Van binnen uit, dat maakt je identiteit nog sterker, en dus goed voor je uitstraling naar buiten.

Realiseer je dat dit wat het doet voor je arbeidsmarktcommunicatie en je verkoop? Als je als organisatie laat zien waar je voor staat en het houdt niet op bij het product, ze zien dat je collega’s trots zijn op de organisatie, is dat aantrekkelijk voor nieuwe collega’s, maar ook zeker voor de verkoop. Afnemers zullen zien dat je visie klopt en zullen dan sneller geneigd zijn je product aan te schaffen. Als dat geen win-win is? 

"Redenen om te kiezen voor een duurzaam interieur: je investeert niet alleen in een fijne werkplek en een goed gevoel, maar ook in het imago van je bedrijf."

Hoe je duurzaamheid in je interieur toepast

Duurzaamheid is het uitgangspunt voor je nieuwe interieur. Maar mijn doel is uiteraard een mooie ruimte creëren met een warme professionele uitstraling, waar creativiteit bevorderd wordt, goed samen gewerkt kan worden, maar ook op sociaal gezellig is om samen te komen. Dus een fijne plek waarin meerdere functies samenkomen.

En de uitwerking is dan natuurlijk met zoveel mogelijk met natuurlijke en (her)gebruikte materialen (SUB-methode), maar ik denk ook aan de welzijn van de mens door elementen uit de natuur, zoals afbeeldingen en textuur uit de natuur, maar ook levend groen toe te voegen. Een mens voelt zich er bewezen beter door en dit doet daarnaast ook veel voor de luchtkwaliteit en akoestiek.

Wat ik daarnaast ook heel belangrijk vind voor de welzijn van de mens, is het betrekken van de gebruikers. Ik kan als projectbegeleiding met een projectgroep jouw visie, maar ook de behoeften van de gebruikers samenbrengen. Ook kan ik een stukje interne communicatie door middel van vlogs en nieuwsbrief items verzorgen. Een absolute meerwaarde voor jou als ondernemer. 

Scroll naar boven