"Plants instantly attracts the eye, calm the soul and bring peacefulness in every room".

BEPLANTINGSPLAN

In een interieur zijn planten tegenwoordig niet meer weg te denken. Gelukkig maar, want onderzoeken wijzen uit dat groen in je interieur meer waarde heeft dan alleen esthetische waarde. Natuurlijk zorgen planten voor sfeer en maken ze huiselijk. Maar planten voelen ook fijn, omdat ze CO2 omzetten in zuurstof, waardoor de luchtvochtigheid en -kwaliteit verbetert.

Daarbij hebben planten een positieve invloed hebben op de akoestiek in de ruimte. Planten maken dat je je als mens beter voelt. En dat heeft een positieve invloed op de creativiteit, productiviteit, het concentratievermogen en misschien wel het belangrijkste, een grote impact op het ziekteverzuim.

Gelukkig is het niet nodig om het een heel pand of huis te voorzien van planten. De gemoedstoestand van de mens verbetert namelijk niet alleen door het zien van levend groen. Maar de combinatie van levend groen met afgeleiden van de natuur, zoals organische vormen, natuurlijke kleuren en texturen, natuurfotografie en -geluiden, doen de mens goed (biophilic design).

Ik kan je helpen met een beplantingsplan om planten goed te integreren in je interieur. Voor een beplantingsplan in een bestaande situatie is het fijn om foto's te ontvangen of de ruimte te bezoeken, zodat ik de huidige situatie kan beoordelen. En ik ontvang graag een bouwtekening van de ruimte waar het omgaat. We bespreken het probleem, de functionele eisen, de wensen, voorkeuren en het budget voor de beplanting.

Voor een nieuwe omgeving is het wel prettig om al te weten hoe het interieurontwerp er uit ziet. Dan kan ik het lichtplan hierop aanpassen. Is dat nog niet bekend, dan kan ik je helpen met een interieurontwerp. Hiermee vertaal ik de wensen naar een compleet interieurontwerp, van concept, naar ontwerp, kleur, meubel en lichtplan.

Wil je het breder trekken dan planten, maar heb je geen behoefte aan een compleet interieurontwerp, dan kan ik het beplantingsplan uitbreiden naar een biophilic ontwerp. Ik maak dan naast het beplantingsplan hoe je natuurlijke elementen, zoals organische vormen, natuurlijke kleuren en texturen en eventueel natuurfotografie kunt integreren in je huidige interieur.

CONTACT

Wil jij je planten onderdeel van je interieur laten zijn? Laat het me weten, ik help graag!

Studio M74

Cornelis Matelieffstraat 2 | 1335 RL ALMERE | 06 127 66 196 | studioM74@outlook.com | www.studioM74.nl

Scroll naar boven