5x duurzamer in je organisatie

Weet je wat ik deze week weer gedaan heb? Ik heb me voor alle nieuwsbrieven die ik niet open, niet lees, in de spam map belanden, afgemeld. Wat een opgeruimd gevoel! En met alle mails, die nu niet meer aan mij verstuurd worden, heb ik CO2 bespaard. Even een half uurtje werk, maar naast een opgeruimde mailbox, draagt het dus ook nog bij aan je duurzaamheid. Zomaar een kleine dingetje dat je kunt doen om je duurzame impact te vergroten.

  • Nog een tip: Spreek bijvoorbeeld in je team af dat je elkaar niet meer terugmailt met alleen ‘okay’, ‘doen we’ of ‘prima’, maar alleen reageert als het niet akkoord is. Of gebruik MS Teams. Zeker als je bestanden over en weer mailt, is Teams een beter alternatief voor interne communicatie.
  • Het regeltje: ‘print deze mail niet’ is inmiddels redelijk ingeburgerd. Maar zou ‘bewaar mij niet als dit niet nodig is’ ook een mooie toevoeging kunnen zijn? Zorg er dan wel voor dat je prullenbak ook regelmatig leegt, want dat gebruikt natuurlijk ook ruimte, lees opslagcapaciteit, lees energie en CO2.

En hiermee communiceer je je duurzaamheid. Want je klant ziet dat je er dus over nadenkt.

  • ‘Print mij niet’ kan niet altijd. Maar als het dan wel nodig is om te printen, doe dat dan in ieder geval op het fsc papier.
  • En kijk ook naar het inktverbruik van je printer. Stel bijvoorbeeld standaard in dat je dubbelzijdig print, zwart/wit en met een lage resolutie. En gebruik hervulbare inktcartridges in de printer zelf 😊.

Binnenkort nog wat van deze en andere praktische tips om te verduurzamen en je duurzaamheid zichtbaarder te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven